19 Mayıs 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara11°C

YURTDIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONUN KAYDINI YAPIN!

E-Devlet üzerinden telefon IMEI kaydı nasıl yapılır? Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır? Yurtdışından getirilen telefonunun imei nasıl kayıt ettirilir? Yurtdışından getirilen cep telefonuna IMEI alma işlemi ayrtıntılar ve gerekenlerin tümü haberimizde

Yurtdışından getirilen telefonun kaydını yapın!

23 Ekim 2017 Pazartesi 20:46

Yurtdışından satın alınan, hediye edilen veya bir tanıdığımızın getirdiği telefonu Türkiye'de kullanmak için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na cep telefonunu E-Devlet üzerinden kayıt ettirmeniz gerekiyor.Yurtdışından getirilen cep telefonu BTK'ya kayıt ettirilmediğinde 2 gün ila 2 hafta arasında bloklanarak kullanılmaz hale getirilir. Yurtdışından getirilen cep telefonunun IMEI kaydı nasıl yapılır? IMEI numarası sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet üzerinden yurtdışından getirilen telefonun IMEI kaydı şu şekilde yapılır.

# E-Devlet Şifresi Almalısınız.

# Cep telefonunun IMEI numarasını bilmelisiniz.

# Cep telefonu güncel kayıt harcının yatırmalısınız.

# E-Devlet üzerinden IMEI kayıt işlemlerini yapmalısınız.

Cep Telefonu IMEI numarası sorgulayarak öğrenme

imei-nasil-sorgulanir.jpg

Yurtdışından getirilen cep telefonların kayıt altına alınabilmesi veya cep telefonunuz çalındığı zaman cihazınızı IMEI numaranızın bilmeniz gerekiyor. Birçok kişinin bilmediği IMIE numarasını öğrenmek ise çok kolay. Bütün cep telefonu cihazlarında “*#06#” tuşlarını tuşladığınız zaman IMIE numaranızı öğrenebiliyorsunuz. 

IMEI kaydını yurda giriş yaptığınız tarihten itibaren 1 ay içerisinde (edevlet sitesinde 60 gün olarak belirtmiş) pasaport nosunu kullanarak yapabilirsiniz.

Bir pasaport ile kayıt yaptırdıktan sonra iki yıl boyunca o pasaporta başka cep telefon IMEI kaydı yaptıramıyorsunuz.

Cep Telefonu Güncel Kayıt Harcını Yatırmalısınız. 

Yurtdışından getirdiğimiz cep telefonunun kaydı için ülkemizde vergi alınıyor. Yurtdışından getirilen telefonun kaydı için gerekli ücreti banka şubelerinden yatırabileceğiniz gibi bankaların internet şubesinden Ödemeler menüsü altında Vergiler ve Borçlar kısmından da yatırabilirsiniz.

İnternet şubesi üzerinden yurtdışı telefon harcını yatırırken, kendi adınıza veya başkasının adına mı yatıracağınız sorulur. Gerekli seçeceğini seçtikten sonra, yatırılacak vergi türüne 6552-Yurtdışından gelirken getirilen cep telefonu kaydı için harç seçeneğini seçip gerekli ödemeyi yapınız. İnternet üzerinden vergi ödemesi yaptığınız için Gelirler İdaresi hesabına 1 saat gecikmeli yansıdığı için, işleminize 1 saat sonra E-Devlet sitesine giriş yapıp devam ediyorsunuz. Ödeme işlemi tamamlanmadan IMEI kayıt işlemine başlayamazsınız.

 E-Devlet üzerinden IMEI kayıt işlemleri nasıl yapılır? 

E-Devlet üzerinden yurtdışından getirilen cep telefonunun IMEI kaydının yapılması için pasaport sahibi, şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile türkiye.gov.tr İnternet adresinden E-Devlet sistemine girerek cihaz kaydını yaptırabiyor.

e-devlet-sifre-ekrani.jpg

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra; arama kutucuğuna IMEI KAYDET yazdığınızda ekranda açılan seçeneğe tıklayınız veya E-Devlet BTK IMEI Kaydet yazan yere tıklayarak gerekli sayfaya gittikten sonra;

E-devlet sitesi şu uyarıyı yapıyor.

  • Yurda giriş tarihiniz üzerinden 60 günden fazla zaman geçmemiş olmalıdır.
  • Eğer İnternet bankacılığı kullanmıyor iseniz; harç bedeli vergi dairelerine ya da Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bankalara, T.C. Kimlik numaranız belirtilerek yatırılmış olmalıdır.
  • Eğer İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, sisteme entegre bankaların İnternet şubelerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Bunun için başvurunuzun bir sonraki aşamasında karşınıza çıkacak olan listeden bir banka seçerek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Devam  Et tuşuna basınız. Başvuru formu ekranda gelecektir.

e-devlet-imei-kaydi-basvuru-formu.jpg

Formu eksiksiz doldurunuz. IMEI numarasını bilmiyorsanız. Telefon çevirme ekranında *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.

  • Pasaport türü seçeneğini doldururken şuna dikkat ediniz.Pasaportunuz U,S,Z,P harflerinden biri ile başlıyor ve 9 karakterli ise çipli pasaporttur. G harfi ile başlıyor ve 9 karakterden oluşuyor ise Geçici Pasaporttur.7 rakamdan olışuyorsa Eski Tip Pasaporttur.

Formu doldurduktan sonra Devam Et tuşuna basınız.

Bilgi kontrol ekranı gelir. Bilgilerinizde yanlışlık varsa düzeltin. Cep telefonu vergisini daha önce yatırdığınız için Ödememi Kontrol Et tuşuna basınız.

e-devlet-imei-kaydi-odeme-kontrol.jpg

Ödemeniz kayda geçmiş ise yeni açılan ekranda “Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ödemenizin onayı alınmıştır. Başvuru işlemine devam edebilirsiniz.” uyarısı görünür ve tekrar bilgilerinizi kontrol etmenizi ister.

e-devlet-imei-kaydi-kontrol.jpg

Bilgilerinizi kontrol ettikren sonra Onayla tuşuna basınız.

İşlemin yapıldığını belirtir ve bir başvuru numarası verir. Bir yere başvuru numarasını not ediniz.

Yurtdışından aldığınız cep telefonu 12 saat içerisinde aktif hale gelecektir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.