• BIST 95.126
  • Altın 203,029
  • Dolar 5,1528
  • Euro 5,8628
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 11 °C

Soğuk Alerjisinden Korunma Yolları

Soğuk Alerjisinden Korunma Yolları
Çok soğuk kış günlerinde ortaya çıkan soğuk alerjisi insanları kış aylarında tehdit eden hastalıklar arasında. Son zamanlarda bilinirliği artan soğuk alerjisini ve ondan korunma yöntemlerini sizler için araştırdık.

Alerjinin yalnızca bahar aylarında geldiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çok soğuk kış günlerinde ortaya çıkan bir durum olan soğuk alerjisi de insanları kış aylarında tehdit eden hastalıklar arasında. Son zamanlarda bilinirliği artan soğuk alerjisini ve ondan korunma yöntemlerini ve soğuk alerjisinin tedavisini inceledik.

Soğuk alerjisi nedir?

Bildiğiniz gibi bahar alerjisi, yazın gelmeye başladığı zamanlarda ortaya çıkan polenlerin alerjen etki yapması sebebiyle ortaya çıkar. Soğuk alerjisi ise, tahmin edebileceğiniz üzere soğuk kış aylarında ortaya çıkan bir durumdur. Çok fazla insanın bu durumdan haberdar olmadığı, soğuk alerjisi durumunu tanıyamadıklarını söyleyebiliriz. Bu vakaların hastanelerde çok az yer alması bu duruma kanıttır. Soğuk algınlığı ciddi bir rahatsızlıktır ve bu konuda daha bilinçli olunması sağlanmalı ve daha ciddi önlemler alınmalıdır.

soguk-alerjisi1.jpg

Belirtileri nasıl anlaşılır?

Soğukla temas edilen bölgede kızarıklık, kaşıntı ve şişme görülmesi durumlarında soğuk alerjisi tanısı konulabilir. Nefes almada güçlük de soğuk alerjisinin bir başka belirtisidir. Soğukta kaldığınız zaman ağızda oluşan şişlikler nefes almayı oldukça güçleştirmektedir. Hatta astımlı bireylerde bu durumu tetikleyebileceği için soğuklarda bu kişilerin daha dikkatli olması gerekmektedir. Ayrıca soğuk alerjisi baş gösterdiğinde hapşırmalar öksürmeler de şiddetli bir şekilde gerçekleşmeye başlar.

Soğuk alerjisinden nasıl korunabilirsiniz?

Öncelikle soğuk havalardan olabildiğince kaçınmak gereklidir. Ciddi bir rahtsızlığa sebebiyet vermesi durumunda veya bu henüz gerçekleşmeden soğuk olan ortamdan uzaklaşmak gerekir. Bunun için daha sıcak iklimi olan yerlere taşınmak bile düşünülebilir.

Soğuk alerjisi olduğumuzda ne yapmalıyız?

Soğuk alerjisine maruz kalındığında öncelikle doktor tarafından müdahale gereklidir. Ardından doktor kontrolünde verilen ilaçları düzenli almak bu durumdan kurtulabilmeye yardımcı olacaktır.

Peki, bu hastalık neden az biliniyor?

Ne yazık ki birçok kişi soğuk alerjisi durumunu anlayamamakta ve dolayısıyla bunun için herhangi bir önlem de alamamaktadır. Çünkü alerji olunması durumunu yalnızca bahar ve yaz aylarında gerçekleşen bir durum olarak bilindiği için soğuk alerjisiyle karşılaşıldığında bunun alerji olduğuna ihtimal verilmemektedir. Öncelikle bütün belirtilerin doğru anlaşılması gerekir ve bu belirtiler doğrultusunda hemen bir doktora gidilmesi gerekir. İnsanlar soğuk alerjisi hakkında daha bilinçli olmaya başladığı zaman bu rahatsızlık da kolayca atlatılmaya başlanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6318 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Gazete TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0554 428 64 45 | Haber Scripti: CM Bilişim